Mød et originalt globalmusic band, der med efternavnene Dégas, Bravo, Eg og Sommer taler deres tydelige sprog om et samarbejde på tværs af kulturer.

Den livsglade Afro brasilianske musikkultur er den gennemgående tråd, som med fyldige harmonier, groove rytmer, iørefaldende melodier og autentiske (brasiliansk portugisiske) tekster, er rygraden i bandets identitet.

Med den nylige udgivelse d. 28. december 2018 (LIVE 2018) mærkes også elementerne fra den nordiske jazz tone, som man ligeså møder i den tværkulturelle besætning ved ’Xiame Dégas & Tropa’.

Brødrene Xiame og Balalli Degas, er begge opvokset i en dagligdag fyldt med den brasilianske musikkultur. Som sønner til den her boende brasilianske bas ekvilibrist ’Jorge Degas’, har kærligheden og dedikationen for læren, om musikkulturen ligget lige til højre benet.

’Princesa Nubia’ er blandt andre en af de helt nye kompositioner, som har taget sin plads på repertoiret, og som i april 2019 er video-indspillet. Det urgamle instrument ’Berimbau’, er en stærk karakter, som ses på optagelserne.

Instrumentet er kendt fra den brasilianske kampdans ’Capoeira’, som stolt bærer traditionen at have ”Berimbau’en”som hovedinstrument. Det er et bue lignende instrument, som med en tørret frugt ”Kalabas”, én sten og en stik sætter ’Capoeira’ spillet i gang, med en overvældende energi. Video’en bliver offentliggjort i start sommer 2019.

Siden dannelsen af bandet i 2015 har ’Xiame Dégas & Tropa’ spillet på små som store scener, blandt andre ’Toldkammeret’ - Helsingør, ’Aarhus Festuge’, ’Kontrast’ – Herning, ’CPH Jazz Festival’, ’Aarhus Jazz Festival’, ’Langelands Festival’, ’Jamdays’ – Odense, ’Copenhagen World Music Festival’ og i løbet af 2019 spiller vi en række koncerter, som du kan følge på facebook.

Bandmedlemmer:

Xiame Dégas - Lead Vokal & Akustisk Guitar
Balalli Degas - Percussion

Jesper Eg - Trommer
Magnus La Cour Bravo - El. Bas
Simon Sommer - Tenor & Sopran Sax

 

Thomas Østergaard udtaler:

"I gjorde et stort indtryk på alle os publikummer, ved Aarhus Jazzfestival, i Dome of Visions :-)

Det var hårrejsende fedt."

-Thomas Østergård: Musiker, lektor og tidl. booker ved bl.a. Tversted Jazzydays, Sputnik, Scandinavian Soulfestival og Horsens LatinJazzCorner.

Aurélio Raposo udtaler:

"I love you bro, love your music, love you family. I´m just listen the song (Ta na Hora de Lutar) again and again, it brings me the strength that i need to fight! and it´s making cry all the time, but its positive, don´t worry."

-Aurélio Raposo: Brasiliansk bassist og musiker, komponist, booker & bar manager ved 'Amazônia' i København.

Speciel guests:

Julie Dégas - Vokal

Johanna Agbedoglo - Vokal

Jorge Degas - Guitar, El. Bas

Aurélio Raposo - El. Bas

Malte Nordtorp Pedersen - Trumpet

Jonas Due - Trumpet

Xiame er opvokset i en stor-familie med musikken som en fundamental del af dagligdagen.

 

Som søn af danske Stenia og den brasilanske bassist Jorge Degas, har Xiame fra barns ben været involveret i kulturelle og musikalske sammenhænge i forbindelse med sine forældres musikalske virken. Dette har medbragt muligheden for at optræde, samt indspille med prominente kunstnere fra hele verden.

 

Som 19 årig var Xiame Dégas medstifter af kulturhuset 'CulturArte' og fungerede samtidig som projekt leder og stifter af ungdomsfestivalen 'SMIL' på Fyn.

 

Fra 2006-2012 blev grundlaget som komponist skabt igennem samarbejdet med gruppen 'Mistura', som optrådte landet rundt.

 

Fra 2012, har der været fokus på at komponere nye sange som nu blandt andet, bliver spillet med orkestret 'Xiame Dégas & Tropa'.

XIAME DÈGAS & TROPA